Morgan Stanley прогнозує подорожчання газу в США в 2012 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Morgan Stanley прогнозує подорожчання газу в США в 2012 році

Енергетика
170
Ціни на природний газ в США близькі до мінімального рівня, до якого можуть опуститися в поточному році, тому інвесторам слід уникати коротких позицій, повідомило агентство Bloomberg з посиланням на аналітиків Morgan Stanley, пише Корреспондент.
Товарні запаси газу в США збільшилися за більш теплої погоди, в порівнянні з кліматичною нормою, і в даний час на 40% перевищують середній рівень останніх п'яти років - це максимальний спред з червня 2006 року. На цьому тлі ціни на газ знизилися на 16%, продемонструвавши найбільш значне падіння в індексі Standard & Poor's GSCI Enchanced Commodity, що враховує динаміку цін 24 видів сировинних товарів.
"Якщо тепла погода збережеться більше пари тижнів, ціни значно впадуть протягом чотирьох-шести наступних тижнів. Швидше за все, ми закінчимо березень з запасами, обсяг яких перевищить 2,3 трлн кубічних футів (65 млрд куб. м) газу", - заявив аналітик Morgan Stanley Хусейн Аллідіна.
Ф'ючерсний контракт на газ з постачанням у квітні подешевшав за підсумками торгів у вівторок на біржі в Нью-Йорку на 3,2% - до $2,519 за 1 млн британських теплових одиниць (BTU, 28,26 куб. м). Ціна на газ 23 січня опускалася до $2,231 за BTU, що є мінімумом з лютого 2002 року.
Нагадаємо, що США можуть використовувати стратегічні запаси нафти для зниження цін на бензин.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас