Темпи інфляції в єврозоні в січні сповільнилися до 2,6% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Темпи інфляції в єврозоні в січні сповільнилися до 2,6%

Казна та Політика
88
Зростання споживчих цін у єврозоні в січні склало 2,6%, свідчать остаточні дані Статистичного управління Європейського союзу.
Темпи зростання цін сповільнилися відносно попереднього місяця, при цьому виявившись нижче прогнозу аналітиків, який передбачав показник на рівні 2,7%.
Європейські компанії не можуть підвищувати ціни на тлі скорочення бюджетних витрат, яке є причиною погіршення настроїв споживачів, а також на тлі ослаблення попиту на зовнішніх ринках.
Зростання споживчих цін без врахування продуктів харчування та енергоносіїв (індекс CPI Core) склав минулого місяця 1,5% в річному вираженні, сповільнившись з грудня, коли показник був на рівні 1,6%. Експерти прогнозували приріст індексу CPI Core в розмірі 1,7%.
Вартість енергоносіїв збільшилася в січні на 9,2% в порівнянні з аналогічним місяцем минулого року, що виявилося нижче грудневих 9,7%.
Ціни на одяг підвищилися на 0,9%.
Європейський центральний банк, який прагне утримувати інфляцію на рівні близько 2%, проведе чергове засідання з питань грошово-кредитної політики 8 березня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас