ЄБРР і ЄІБ можуть виділити Україні в 2012 р. 308 млн дол. на ремонт газопроводу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР і ЄІБ можуть виділити Україні в 2012 р. 308 млн дол. на ремонт газопроводу

Енергетика
217
Європейський банк реконструкції і розвитку і Європейський інвестиційний банк може виділити Україні до кінця 2012 р. 308 млн дол. на ремонт газопроводу Уренгой-Помари-Ужгород за умови проведення в галузі узгоджених реформ. Про це йдеться в повідомленні ЄБРР.
"ЄБРР і ЄІБ в даний момент працюють над підготовкою кредитної угоди на суму 308 млн доларів США, яка буде спрямована на фінансування низки екстрених ремонтних заходів на газопроводі Уренгой-Помари-Ужгород. Проведення цих термінових ремонтних робіт необхідно для безпечного і безупинного транзиту газу до Європи. Цей кредит може бути виділений до кінця 2012 р. за умови, що українська влада зробить реальні кроки зі здійснення узгоджених реформ", - йдеться в повідомленні банку.
Крім того, ЄБРР відзначає, що він залишається прихильним бажанням допомогти Україні в питанні модернізації її газотранспортної системи на умовах, закріплених меморандумом про взаєморозуміння (МпВ), який був підписаний Європейським союзом, Європейським інвестиційним банком, Світовим банком, Європейським банком реконструкції та розвитку та Україною.
"Серед вимог МпВ, зокрема, є реформування газового сектора і всеосяжна реструктуризація НАК "Нафтогаз України", - заявив директор ЄБРР в Україні Андре Куусвек.
Нагадаємо, раніше старший банкір ЄБРР з природних ресурсів Пол Шапіро заявляв, що ЄБРР сумнівається в перспективності фінансування української газотранспортної системи (ГТС)
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас