Микола Азаров доручив забезпечити інвентаризацію всіх соціальних пільг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Микола Азаров доручив забезпечити інвентаризацію всіх соціальних пільг

Казна та Політика
523
Прем'єр-міністр Микола Азаров доручив забезпечити інвентаризацію всіх соціальних пільг. Про це він заявив під час засідання уряду, передає кореспондент РБК-Україна.
"Я доручив Міністерству соцполітики та праці провести інвентаризацію всіх видів соціальних пільг, допомог, а також запропонувати, як цю задавнену і заплутану систему спростити. Її потрібно зробити сучасною, щоб з одного боку забезпечити допомогу бідним, а з іншого - не розпорошувати кошти між тими, хто не потребує цієї допомоги", - сказав він.
За словами Азарова, в процес повинні залучатися не лише державні органи, а й громадські організації.
"І вони чекають, що новий закон про соціальні послуги дасть можливість їм на рівних брати участь в соціальних програмах. І таку можливість ми повинні їм дати", - зазначив прем'єр і додав: "Вони вважають, що наша система не забезпечує адресної допомоги, а через це - якості соціальних послуг саме тим, хто їх дуже потребує. Дослідження наших учених підтверджують: 10% найбідніших громадян України отримують 2% обсягу соціальних пільг. А 10% найбільш заможних громадян отримують 22% соціальних пільг. Тобто в 10 разів більше. Це парадокс. Це порочна система. Такого абсурду не повинно бути".
Нагадаємо, раніше Міністерство фінансів у своєму повідомленні заявляло, що держава не може одночасно виплатити всі соціальні пільги, передбачені законами.
На сьогодні в Україні майже 18 млн громадян, яким передбачені пільги.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас