Україна і Vanco врегулюють арбітражну суперечку до середини 2012р — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна і Vanco врегулюють арбітражну суперечку до середини 2012р

Енергетика
136
Україна і компанія Vanco Prykerchenska Ltd (Британські Віргінські о-ви) врегулюють арбітражну суперечку до середини 2012 року, повідомив президент компанії Джим Браун журналістам під час третьої Міжнародної конференції Адама Сміта в Києві у вівторок.
"Суперечка буде врегульована, при цьому не буде ні переможців, ні переможених", - сказав він.
Д.Браун додав, що уряд України вже затвердив мирову угоду щодо суперечки і в даний час готуються додаткові документи, необхідні для її підписання.
Як повідомлялося, Кабінет міністрів України 11 квітня 2011 р. схвалив мирову угоду з Vanco Prykerchenska Ltd. Розпорядженням уряду № 627-р Міжвідомчої комісії з СРП доручено внести зміни в договір з Vanco про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться на Прикерченській ділянці шельфу Чорного моря. Зміни будуть враховані в договорі після винесення рішення Стокгольмським арбітражем.
Vanco International, 100%-ва дочірня компанія Vanco Energy Company (США), в квітні 2006 року була визнана переможцем конкурсу на право укладення угоди про розподіл продукції, видобуток якої буде вестися на шельфі Чорного моря в межах Прикерченської нафтогазоносної ділянки. У жовтні 2007 року Vanco Int. переуступила права та обов'язки за УРП компанії Vanco Prykerchenska, створеній у серпні 2007 року.
Міністерство охорони навколишнього природного середовища в грудні 2007 року видало Vanco Prykerchenska ліцензію на геологічне вивчення, дослідно-промисловий і промисловий видобуток нафти, газу і газоконденсату в межах Прикерченської ділянки.
Пізніше Мінприроди виявило низку порушень законодавства України, допущених під час конкурсу на право укладання УРП, у процесі видачі Vanco Prykerchenska ліцензії, а також факти порушення Vanco International деяких положень УРП.
У квітні-травні 2008 року уряд анулював ліцензію Vanco Prykerchenska і вийшов з УРП. Vanсo звернулася в міжнародний арбітраж, одночасно продовжуючи пропонувати уряду України відновити співпрацю в рамках УРП.
Власниками Vanco Prykerchenska з рівною пайовою участю є Vanco International, DTEK Holdings Limited українського бізнесмена Ріната Ахметова, Shadowlight Investments Limited російського бізнесмена Євгена Новицького, а також компанія Integrum Technologies Limited.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас