У Польщі підрахували дохід від фанів під час Євро-2012 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Польщі підрахували дохід від фанів під час Євро-2012

Казна та Політика
243
Більшість футбольних вболівальників, які приїдуть на початку літа до Польщі на матчі фінальної частини європейського чемпіонату, будуть витрачати більше грошей, ніж звичайні туристи, але не більше 100 євро на день.
Таку думку кореспонденту УНІАН висловив голова правління державної компанії PL2012, що координує підготовку Польщі до Євро-2012, Марчін Герра. Він зазначив, що туристи під час відвідин Польщі зазвичай витрачають трохи більше 50 євро на день. При цьому Герра припустив, що вболівальники будуть витрачати більше грошей - до 100 євро. "Вважаю, трохи більше ніж 50 євро, але за один день до 100 євро", - сказав він.
"Порівняно більше, ніж звичайні туристи, але без перебільшення, це раціонально мислячі люди, які знають, що приїжджають сюди не для того, щоб залишити незрозуміло яку суму", - додав пан Герра. Співрозмовник агентства зазначив, що футбольні вболівальники традиційно хочуть дуже інтенсивно провести час в країні, намагаючись якомога більше побачити, спробувати і випробувати.
Польський чиновник повідомив, що, згідно з останніми оцінками, на матчі групової фази в Польщі може приїхати від 400 до 700 тисяч уболівальників, зазначивши, що більш точні дані можуть бути доступні в березні після розподілу квитків національними футбольними федераціями команд-учасниць Євро-2012. "Найбільше гостей ми очікуємо з Чехії, Ірландії та Росії", - сказав він.
Разом з тим, пан Герра додав, що за три тижні чемпіонату Польщу можуть відвідати від 800 тис. до 1 млн. уболівальників, їх реальна кількість буде залежати від результатів матчів і того, які команди потраплять в чверть і півфінали.
Як повідомляв УНІАН, польський директор турніру Євро-2012, віце-голова Національної федерації футболу Польщі (PZPN) Адам Олькович вважає, що день перебування вболівальника в Польщі під час єврочемпіонату, разом з готелем, обійдеться в суму близько 200 євро.
На початку лютого Олькович заявив, що польські організатори очікують приїзд на чемпіонат до 1 млн. уболівальників, незважаючи на повідомлення ЗМІ про те, що їх кількість може бути навіть в три рази меншою.
За оцінками польського Інституту туризму, за перші три квартали минулого року іноземні туристи витрачали за час перебування в Польщі в середньому близько 300 євро. В минулому році Польщу відвідали понад 60 млн. іноземців, в тому числі близько 13 млн. туристів, а в 2010 році (за 2011 рік ще немає даних) іноземці витратили 10,4 млрд. доларів, з них половину туристи.
Нагадаємо, куратор Євро-2012 від Кабміну України Віце-прем'єр-міністр - Міністр інфраструктури Борис Колесников заявив, що Україну відвідає більше фанів, ніж Польщу.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас