Кандидат у президенти Франції запропонував обкласти мільйонерів 75-відсотковим податком — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кандидат у президенти Франції запропонував обкласти мільйонерів 75-відсотковим податком

Казна та Політика
318
Фаворит президентських перегонів у Франції, кандидат від Соціалістичної партії Франсуа Олланд обіцяє обкласти найбагатших громадян країни 75-відсотковим податком.
Про це повідомляє Бі-Бі-Сі.
"Якщо чийсь річний дохід перевищує 1 млн євро, ставка податку повинна бути 75%, тому що мати такі доходи просто немислимо", - заявив Олланд напередодні під час ток-шоу на французькому телебаченні.
Сьогодні кандидат в президенти продовжив цю тему, заявивши, що "сплачувати надподаток, щоб допомогти своїй країні стати на ноги, - це прояв патріотизму". Політичні опоненти Олланда розкритикували його радикальну пропозицію. Так, міністр бюджету Валері Пекресс, що представляє блок Президента Ніколя Саркозі, уїдливо зазначила, що Олланд "щотижня винаходить новий податок, але не пропонує нічого, що дозволило б заощадити бюджетні кошти". Глава французького МЗС Ален Жюппе назвав ініціативу соціалістичного кандидата "конфіскацією у податковій формі".
У 2007 р. Саркозі, прийшовши до влади, обмежив прибутковий податок для всіх соціальних верств 50-відсотковим рівнем. На початку свого президентського терміну Саркозі також скоротив податок на спадщину та інші непрямі збори з багатих громадян.
Перший тур президентських виборів у Франції відбудеться 22 квітня 2012 р., другий - 6 травня. Згідно з останніми соціологічними опитуваннями, кандидат від соціалістів Олланд впевнено перемагає в двораундових президентських перегонах. Якщо в першому турі за Олланда готові проголосувати 31,5% виборців проти 27% у Саркозі, то в другому турі (за умови очної дуелі Олланда і Саркозі) підтримка кандидата-соціаліста зростає до 58% проти 42% у чинного Президента. Саркозі висунув свою кандидатуру на другий термін 15 лютого 2012р.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас