Ірак попросив 700 мільярдів доларів інвестицій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ірак попросив 700 мільярдів доларів інвестицій

Казна та Політика
379
Іраку необхідно 500-700 мільярдів доларів інвестицій для відновлення зруйнованої під час війни інфраструктури. Про це, як повідомляє Agence France-Presse, заявив глава Національної інвестиційної комісії Самі аль-Араджі (Sami al-Araji). За його словами, Ірак знаходиться в такому ж стані, як Німеччина після Другої світової війни.
Влада визнає, що в Іраку, як і раніше, нестабільно, але, як заявив Аль-Араджі, становище поліпшується: "Ми посилаємо світу звістку - ми відкриті для інвестицій. Тут великі перспективи".
В Іраку зосереджені одні з найбільших запасів вуглеводнів у світі. В кінці минулого року обсяг нафтовидобутку в країні досяг 20-річного максимуму - 3 мільйонів барелів на добу. До кінця 2012 року Ірак планує добувати 3,4 мільйона барелів сировини на добу. Керівництво країни також планує збільшити експорт з нинішніх 2,2 до 2,6 мільйона барелів на день.
Основною перешкодою, яка заважає швидкому відновленню країни, залишається тероризм. За січень 2012 року в Іраку в результаті терактів загинули близько 100 осіб. Стан справ дещо погіршився після виведення американських військ в грудні минулого року. Обстановка ускладнюється у тому числі через загострення протистояння правлячої шиїтської більшості і суннітської меншості.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас