ЄК: Іспанії буде дуже важко досягти мети дефіциту бюджету в 2012 і 2013 роках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄК: Іспанії буде дуже важко досягти мети дефіциту бюджету в 2012 і 2013 роках

Казна та Політика
141
Іспанії буде непросто досягти мети рівня дефіциту бюджету 4,4% ВВП в 2012 році і 3% ВВП в 2013 році, вважає Єврокомісія. "Завдання 2012 та 2013 років важкі тепер для економіки Іспанії, влади країни та її народу. Це величезна проблема для подолання", - сказав прес-секретар ЄК Олівер Байї журналістам у вівторок.
В ЄС діє Пакт стабільності і зростання, який передбачає, що в кожній з країн об'єднання бюджетний дефіцит не повинен перевищувати 3% ВВП держави. Іспанія знаходиться під процедурою скорочення надмірного дефіциту, за новими правилами, як країна єврозони, вона може отримати штраф за невиконання графіка скорочення дефіциту.
Міністр фінансів країни Крістобаль Монторо оголосив у понеділок, що показник в 2011 році склав 8,51% ВВП проти плану 6% ВВП.
"Є правила Пакту стабільності і зростання, і вони повинні поважатися. ЄК готова обговорити з іспанською владою, як допомогти у втриманні дефіциту. Зрештою, країни (єврозони) повинні вирішувати, чи надати можливість відступити від правил, проте ми поки не на цій стадії вирішення питання", - додав він.
Єврокомісія поки не коментує бюджетну ситуацію в Іспанії та її можливі наслідки, так як країна ще не представила ЄК офіційних підтверджень рівня фіскального дефіциту за 2011 рік, а також його обґрунтування. Крім того, не ясний комісії і план виконання бюджету країни на 2012 рік.
"Ми, як і раніше, хочемо дізнатися, як влада Іспанії планує побудувати бюджет 2012 року, заснований на цих нових консолідованих цифрах (2011 року - Прим. ред.). Ми очікуємо інформацію протягом березня, відповідно до угоди з урядом Іспанії. Оцінку дефіциту за 2011 рік від Євростату ми отримаємо в квітні", - зазначив Байї.
Інвестори в минулому році вважали Іспанію одним з кандидатів на отримання зовнішньої фінансової допомоги.
Віце-президент Єврокомісії Оллі Рен заявив у вівторок, виступаючи в Європарламенті, що ЄС "більше не може дозволити нікому порушувати спільно-створені правила". Йшлося в тому числі про скорочення дефіциту бюджету.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас