Калетник: Товарообіг України з ЄС виріс на 36% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Калетник: Товарообіг України з ЄС виріс на 36%

Казна та Політика
270
Голова Держмитслужби Ігор Калетник зазначив, що в минулому році товарообіг України з ЄС зріс на 36% і склав 44 млрд дол США. Про це повідомили в прес-службі ДМСУ.
Про позитивні показники зростання товарообігу глава ДМСУ повідомив під час засідання круглого столу, присвяченого поліпшенню інвестиційного та ділового клімату в Україні.
Засідання відбулося у Федерації роботодавців України за участю першого віце-прем'єр-міністра України Валерія Хорошковського і при головуванні керівника Ради Федерації роботодавців Дмитра Фірташа. В роботі круглого столу взяли участь керівники дипломатичних місій Бельгії, Франції, Швейцарії, Швеції, Великобританії, Італії, Німеччини та Польщі.
Говорячи про значення ЄС як економічного партнера України і необхідність взаємодії митниці та бізнесу, Голова Держмитслужби Ігор Калетник зазначив, що зустріч в такому форматі є надзвичайно важливою.
"Вона дає можливість почути оцінку дій митниці в напрямку практичної реалізації реформ. І мені було приємно почути від представників дипмісій, що вони такі зміни відчули. Пріоритет митної служби: не збільшення податкового тиску на бізнес, а створення сприятливих умов. З цією метою митниця максимально спрощує умови ведення підприємницької діяльності та прискорює оформлення вантажів. Наша взаємодія з бізнесом і послами іноземних держав здійснюється в постійному діалозі", - зазначив глава ДМСУ.
Раніше УНН повідомляв, що в січні митниця перерахувала до держбюджету 8,4 млрд грн.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас