Експерт: У Греції скоро не буде іншого виходу, окрім як залишити єврозону — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: У Греції скоро не буде іншого виходу, окрім як залишити єврозону

Казна та Політика
672
Домовившись з кредиторами про новий транш фінансової допомоги, Греція все ближче наближається до того моменту, коли в неї не буде іншого виходу, окрім як покинути єврозону, оскільки заходи жорсткої економії, на яких наполягають в Брюсселі, гальмують економічне відновлення країни. Такої думки дотримується нобелівський лауреат з економіки Пол Кругман, передає РБК-Україна.
"Якби я допомагав периферійній країні, я б теж сказав, що ви не можете залишити валютний блок. Хоча цей крок був би вкрай руйнівним, Греція зараз дуже близька до вичерпання альтернатив", - вважає Кругман.
Відзначимо, Кругман відомий своєю песимістичною оцінкою того, що відбувається в Греції. Раніше він неодноразово заявляв, що Греції доведеться пережити дефолт, а також залишити єврозону. Експерт вважає, що Греції потрібно розробити стратегію відновлення економіки.
Нагадаємо, минулого тижня Греція владнала всі справи, пов'язані з реструктуризацією понад 50% зовнішнього боргу, власниками якого виступають приватні кредитори. Крім того, була досягнута домовленість з МВФ і ЄС про новий транш кредиту розміром 130 млрд дол. У відповідь Афіни пообіцяли ввести нові заходи жорсткої економії.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас