ЄБРР не збирається кредитувати збитковий Нафтогаз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР не збирається кредитувати збитковий Нафтогаз

Енергетика
281
Європейський банк реконструкції і розвитку не готовий надавати кредитні кошти на модернізацію газотранспортної системи України за відсутності реформ на її газовому ринку, зокрема підвищення тарифів для населення і підприємств комунальної теплоенергетики. Про це повідомив старший банкір ЄБРР Поль Шапіро.
"ЄБРР буде продовжувати переговори про інвестиції, але нам потрібні докази реформ... Як можна кредитувати збиткову компанію?", - сказав банкір.
Шапіро підкреслив, що Україна не виконує взяте перед Європою зобов'язання в частині розділення Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" і приведення тарифів на газ до економічно обґрунтованого рівня.
При цьому він зазначив, що ідея проведення IPO "Нафтогазу" є дуже хорошою, але жодних кроків для реалізації цієї ідеї ЄБРР поки не бачить.
Як повідомлялося, в грудні 2011 року Європейський Союз заявив про готовність підтримувати модернізацію газотранспортної системи України. У вересні 2011 року комісар Єврокомісії з енергетичних питань Гюнтер Оттінгер спрогнозував, що після модернізації ГТС Україна залишиться найбільшим транзитером російського газу в Європу.
19 липня 2011 р. Україна самостійно почала модернізацію ГТС, розпочавши з реконструкції магістрального газопроводу "Уренгой - Помари - Ужгород". Європейський банк реконструкції і розвитку і Європейський інвестиційний банк тоді заявляли, що готові співпрацювати з Нафтогазом у модернізації системи.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас