Фюле: "Газова" угода з РФ має гарантувати повагу зобов'язань перед Енергоспівтовариством — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фюле: "Газова" угода з РФ має гарантувати повагу зобов'язань перед Енергоспівтовариством

Енергетика
420
Європейський комісар з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле називає "логічним" створення тристороннього консорціуму Росія-Україна-ЄС щодо української ГТС, проте бачить необхідність, щоб будь-яка "газова" угода з Росією гарантувала повагу українських зобов'язань перед Енергетичним співтовариством.
Таку позицію Ш.Фюле озвучив в рамках політичного діалогу "Україна-ЄС: шлях вперед" в понеділок у Брюсселі.
"Газове" питання єврокомісар відніс до ключових сфер, вирішення яких дозволить полегшити шлях України до ЄС.
"Настав час, щоб українські зусилля, спрямовані на забезпечення ринково орієнтованих цін на газ, увінчалися успіхом. Ми вже підтримували ці зусилля, ми готові і хочемо брати участь у дискусії про побудову тристороннього газотранспортного консорціуму щодо української газотранспортної системи. Такий трикутник логічно буде представляти виробника, транзитера і споживача", - сказав він.
Крім того, єврокомісар вважає важливим, щоб "будь-яка "газова" угода з Росією також гарантувала повну повагу зобов'язань, взятих Україною перед Енергетичним співтовариством".
"Це - не лише ключова частина Угоди про асоціацію, але також має важливе значення для майбутньої енергетичної безпеки і незалежності країни", - підкреслив він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас