Дефіцит бюджету Іспанії в 2011 році склав 8,51% ВВП замість запланованих 6% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дефіцит бюджету Іспанії в 2011 році склав 8,51% ВВП замість запланованих 6%

Казна та Політика
143
Дефіцит бюджету Іспанії в 2011 році склав 8,51% ВВП (91,344 млрд євро), тоді як цільовим показником було 6% ВВП, оголосив міністр фінансів Крістобаль Монторо (Cristobal Montoro). Це на 25 млрд євро більше, ніж раніше заявляв новий уряд Маріано Рахоя.
Настільки значна різниця утворилася після перевірки виконання бюджетів автономій і муніципалітетів, зазначив міністр. Так, наприклад, адміністрації автономних утворень перевищили дефіцит бюджету в два рази: замість запланованих 1,3% він склав майже 3%.
На 2012 рік Іспанія взяла на себе зобов'язання не перевищувати доходи на 4,4% ВВП. Відповідно до нового європейського договору про контроль над бюджетами, який почне діяти в березні 2012 року, держави, що порушують бюджетні приписи, можуть бути оштрафовані за рішенням Європейського суду на суму до 0,1% ВВП країни.
"Ми повинні виключити зі свого лексикону термін "гнучкість" і навчитися говорити правду. Іспанії не треба розслаблятися, а треба чітко зрозуміти, де ми знаходимося, і виробити конкретні заходи для відновлення фінансової стабільності як перший крок у виході з кризи, як того вимагає наше членство в "клубі євро", - заявив журналістам Монторо.
Раніше іспанський уряд прийняв жорсткий пакет заходів економії на 8,9 млрд євро переважно за рахунок скорочення витрат бюджету і підвищення податків, зокрема для надбагатих громадян. Всього протягом 2012 року уряд Маріано Рахоя має намір заощадити 16,5 млрд євро.
Тепер, як зазначають іспанські ЗМІ, щоб покрити 25 млрд євро, уряду доведеться вишукувати додаткові заходи економії за рахунок нових скорочень соціальних програм і підвищення податків, що буде дуже негативно сприйнято населенням країни.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас