Standard & Poor's знизило рейтинг Греції до рівня "вибірковий дефолт" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Standard & Poor's знизило рейтинг Греції до рівня "вибірковий дефолт"

Казна та Політика
333
Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's знизило кредитний рейтинг Греції до рівня "SD" ("вибірковий дефолт"), передає Reuters.
Як повідомляється в тексті офіційної заяви S & P, дане рішення було викликане введенням в угоду про реструктуризацію грецького боргу низки положень про колективну дію (collective action clause), які, на думку агентства, зроблять реструктуризацію боргу проблемною і зменшать можливості приватних інвесторів впливати на хід реструктуризації і переговорів.
Положення про колективну дію дозволяє Афінам гарантовано домогтися участі інвесторів у борговому свопі на рівні, достатньому для реалізації завдань, визначених на саміті єврозони 26 жовтня 2011 р. Тоді європейські лідери встановили, що схема участі приватного сектора в полегшенні боргового тягаря Греції повинна забезпечити скорочення рівня грецького боргу до 120% від ВВП до 2020 року.
Таким чином, добровільний обмін грецьких облігацій фактично перетворюється на примусовий.
Як повідомляє Standard & Poor's, у разі успішного завершення реструктуризації боргу рейтинг Греції буде підвищений до "CCC".
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас