Банки Іспанії та Італії запасаються боргами єврозони на гроші ЄЦБ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки Іспанії та Італії запасаються боргами єврозони на гроші ЄЦБ

Валюта
191
Банки Італії та Іспанії збільшили скуповування державних боргових паперів в січні, підтверджуючи, що частина коштів, отриманих під час аукціону трирічних кредитів Європейського центробанку в кінці минулого року, вкладена в суверенні борги, виходить з даних, опублікованих ЄЦБ.
Банки Іспанії збільшили скуповування держоблігацій периферійних країн єврозони на рекордні 23,1 млрд євро. За даними ЄЦБ, загальний обсяг внесків іспанських банків у периферійні папери в січні склав 229,6 млрд. Регулятор не уточнює, облігації яких саме країн знаходяться в розпорядженні банків.
Банки Італії також збільшили вкладення в держоблігації єврозони на рекордні 20,6 млрд євро в минулому місяці, а загальний обсяг вкладень склав 280 млрд.
Банки Португалії та Греції трохи скоротили вкладення в держоблігації, тоді як ірландські, французькі та німецькі банки зволіли вкластися у високоприбуткові держоблігації.
На даний момент банки виплачують кредити ЄЦБ при відсотковій ставці 1,0%, тоді як прибутковість 5-річних держоблігацій Іспанії становить приблизно 3,6%, опустившись з 6,4% наприкінці листопада.
Перший аукціон Європейського ЦБ пройшов в кінці грудня, тоді банки отримали трирічні кредити на суму близько півмільярда євро. Другий аукціон дешевих кредитів ЄЦБ пройде на цьому тижні, і аналітики очікують попиту на рівні 492 млрд.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас