СБ: Китаю потрібні реформи для виходу на рівень країни з високим доходом на душу населення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБ: Китаю потрібні реформи для виходу на рівень країни з високим доходом на душу населення

Казна та Політика
177
Китай досяг переломного моменту у своєму розвитку, і тепер йому потрібні послідовні та масштабні реформи, щоб стати країною з високим доходом на душу населення, вважають експерти Світового банку (СБ).
"Управління переходом від країни з середнім доходом до країни з високим доходом буде важким завданням", - наводить слова глави Світового банку Роберта Зелліка MarketWatch.
У доповіді економістів СБ "Китай до 2030 року" (China 2030) зазначається, що темпи економічного зростання Китаю будуть поступово сповільнюватися до 2030 року. Експерти рекомендують китайській владі переглянути роль держкорпорацій в економіці, ліквідувати монополії в низці галузей народного господарства, знизити обмеження для входження на ринок приватних компаній і полегшити малому і середньому бізнесу доступ до фінансування.
КНР не загрожує "жорстка посадка" після припинення стимулювання, зниження темпів економічного зростання в країні буде незначним в 2012 році, заявив Р.Зеллік, що перебуває в Китаї з триденним візитом.
У 2011 році ВВП Китаю виріс на 9,2%, в листопаді СБ прогнозував зниження темпів зростання в 2012 році до трохи більше 8%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас