Нафтогаз надав Газпрому докази того, що не відбирав газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафтогаз надав Газпрому докази того, що не відбирав газ

Енергетика
775
Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" передала російському Газпрому документальні докази відсутності несанкціонованого відбору транзитного російського газу. Про це йдеться в повідомленні Нафтогазу.
"Нафтогаз України" надіслав на адресу голови правління ВАТ "Газпром" черговий лист з конкретними доказами щодо недопоставок газу через українську ГТС", - цитуються в повідомленні слова заступника голови правління НАК Вадим Чупрун.
За його інформацією, протягом усього періоду аномальних холодів у січні-лютому 2012 року Україна чітко і в повному обсязі виконувала всі свої контрактні зобов'язання щодо транзиту природного газу до країн Європи. "Україна не відбирала жодного кубічного метра за рахунок транзиту російського газу в Європу. Ми це заявляємо офіційно, і це підтверджується відповідними документами. Ми чітко і в повному обсязі виконували всі свої контрактні зобов'язання з транзиту російського природного газу до Європи", - підкреслив Чупрун.
Він зазначив, що компанія зверталася до Газпрому з пропозицією допомогти з додатковими обсягами поставок газу. "Розуміючи складність ситуації, ми запропонували колегам з Газпрому додатково поставити газ до Європи з наших сховищ", - підкреслив Чупрун.
Він повідомив, що, згідно з документами, протягом 21 дня в лютому 2012 року "Газпром" недопостачає на східний кордон України від 24 до 110 мільйонів кубометрів газу щодоби.
"У нас є розписані таблиці на кожен день. Якщо подивитися на динаміку за лютий місяць, максимум недопоставок газу - 110 мільйонів кубометрів, мінімум - 24 мільйона кубометрів. З 1 по 21 лютого в ГТС України недопоставлено 1 млрд 247 млн кубометрів газу . Це те, що недоотримала Європа", - сказав Чупрун.
Він також закликав цивілізовано вирішувати всі питання поставок російського газу в Європу.
Як повідомлялося, раніше голова правління Газпрому Олексій Міллер звинуватив Нафтогаз у відборі призначеного для європейських споживачів природного газу в період холодів в лютому.
НАК заперечує, що відбирав газ, який російський Газпром транспортував у лютому через територію України до країн Європи.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас