Країни єврозони в березні переглянуть свої зусилля в частині підтримки проблемних країн ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Країни єврозони в березні переглянуть свої зусилля в частині підтримки проблемних країн ЄС

171
Міністри фінансів і глави Центробанків G20 прийняли рішення продовжити на наступній зустрічі в квітні розгляд питання надання Міжнародному валютному фонду (МВФ) додаткових ресурсів. Про це йдеться в підсумковому комюніке зустрічі фінансової "двадцятки" в Мехіко.
У документі сказано, що на саміті в Каннах лідери країн G20 попросили міністрів фінансів розглянути питання про адекватність ресурсів МВФ. "Це є особливо важливим на тлі триваючих ризиків погіршення ситуації", - наголошується в комюніке.
У документі нагадується, що країни єврозони в березні будуть переглядати свої зусилля в частині підтримки проблемних країн ЄС. "Це вплине на мобілізацію ресурсів для МВФ з боку інших учасників G20", - зазначають учасники зустрічі в Мехіко.
"Ми на прохання лідерів розглядаємо варіанти забезпечення ресурсами МВФ у встановлені терміни. Ми підтвердили наші зобов'язання, що МВФ повинен залишатися інститутом на основі квот і погодилися, що збільшити ресурси фонду в короткостроковій перспективі можна через двосторонні позики та угоди про купівлю з широким колом держав-членів МВФ", - йдеться в комюніке.
У документі вказується, що ці ресурси будуть доступні для всіх членів МВФ, а не призначені для конкретного регіону. Умови надання визначатимуться радою МВФ. "Інші варіанти збільшення ресурсів фонду, згадані лідерами G20 в Каннах, такі як SDR, розглядаються", - зазначають міністри фінансів "двадцятки".
У документі також йдеться, що G20 буде продовжувати роботу з реформи квот і управління МВФ, відповідно до зобов'язань, прийнятих в Сеулі і Каннах.
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас