"Лукойл" шукає нафту на Одеському родовищі газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Лукойл" шукає нафту на Одеському родовищі газу

Енергетика
306
Компанія "Лукойл Оверсіз" і НАК "Надра України" підписали меморандум про співпрацю під час освоєння української ділянки Чорноморського шельфу. "Основною метою зустрічі було обговорення перспектив співробітництва в сфері дослідження, вивчення, оцінки та розробки нафтогазових ресурсів України в рамках спеціальних дозволів", - йдеться в повідомленні НАК.
Ще 20 грудня 2010 року Кабінет міністрів видав спецдозвіл, що передбачає створення "Лукойлом" і дочірньою структурою "Нафтогазу" "Чорноморнафтогазом" спільного підприємства для геологорозвідки і розробки Одеського, Безіменного і Суботинського родовищ. "Чорноморнафтогаз" візьме на себе геолого-економічну оцінку запасів вуглеводнів, а "Лукойл" забезпечить технології та обладнання, а також профінансує роботи.
Як пояснили в "Лукойл Оверсіз", "серйозних зрушень у реалізації проекту поки немає, а меморандум нікого ні до чого не зобов'язує". Скептично оцінюють перспективи "Лукойлу" на українському шельфі й експерти. Як пояснив Денис Борисов з НОМОС-банку, Чорноморський шельф характеризується вкрай низькою геологічною вивченістю. На думку аналітика, для "Лукойлу" це - венчурний проект, який у разі виявлення нафти дозволить вирішити проблему забезпечення сировиною Одеського НПЗ.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас