Обсяг другого антикризового пакету складе приблизно 1,95 трлн дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обсяг другого антикризового пакету складе приблизно 1,95 трлн дол.

Казна та Політика
514
Міністри фінансів і керівники центробанків G20 розробили механізм створення другого глобального антикризового пакету, який буде покликаний не допустити подальшого розвитку європейської боргової кризи. Агентство Reuters повідомляє з посиланням на чорновий варіант комюніке, яке обговорюється на зустрічі міністрів "двадцятки" в Мехіко, що обсяг пакету складе приблизно 1,95 трлн дол.
Повідомляється, що вже на наступному міністерському засіданні в квітні 2012 р. повинен бути представлений глобальний механізм, який переконає фінансові ринки в своїй здатності запобігти серйозним проблемам для єврозони і не дозволить порушити все ще тендітне відновлення світової економіки. Відзначимо, в 2008 р. G20 зібрала 1 трлн дол. для порятунку світової економіки від кредитної кризи.
План полягає в об'єднанні Європейського тимчасового і постійного стабілізаційних фондів - Європейського фонду фінансової стабільності (ESFS) та Європейського стабілізаційного механізму (ESM) в одну структуру з фінансовим потенціалом в 1 трлн дол. Другий етап - збільшення ресурсів Міжнародного валютного фонду (МВФ) на 500-600 млрд дол. Зараз фонд має в своєму розпорядженні приблизно 358 млрд дол. У підсумку вийде об'єднаний захисний механізм, розміром приблизно 1,95 трлн дол.
Раніше повідомлялося, що збільшення ресурсів МВФ може бути здійснено через двосторонні кредити і випуск облігацій фонду.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас