Греція в найближчі 10 років розраховує отримати 15 млрд дол. за рахунок існуючих в країні запасів вуглеводнів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греція в найближчі 10 років розраховує отримати 15 млрд дол. за рахунок існуючих в країні запасів вуглеводнів

Казна та Політика
134
Греція розраховує отримати 15 мільярдів доларів доходів протягом найближчих 10 років за рахунок існуючих запасів нафти і природного газу в країні. Про це заявив заступник міністра енергетики Янніс Маніатіс, повідомляє Bloomberg.
"Що ми знаємо сьогодні про потенційні запаси вуглеводнів в Греції, дуже мало", - заявив Маніатіс сьогодні в інтерв'ю в прямому ефірі Mega TV. Потенційний дохід не включається до кредитного договору Греції з міжнародними кредиторами, заявив Маніатіс.
Греція намагається навчитися на прикладі Кіпру, який недавно виявив запаси природного газу, і обидві країни тісно співпрацюють, щоб побачити, як вони можуть об'єднати свої зусилля в розвідці вуглеводнів, заявив Маніатіс.
Нагадаємо, країни єврозони і власники грецьких держпаперів ще в жовтні 2011 р. домовилися реструктурувати борг Греції, щоб скоротити боргове навантаження країни, що оцінюється в 350 млрд євро, приблизно на 100 млрд євро. Комерційні інвестори погодилися вибачити Греції 50% основного боргу за облігаціями. Уряд Греції вже направив приватним інвесторам - власникам її державних облігацій офіційну оферту на обмін паперів зі скороченням номінальної вартості на 53,5%.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас