США нададуть Індії допомогу за відмову від іранської нафти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США нададуть Індії допомогу за відмову від іранської нафти

Казна та Політика
345
Уряд США запропонував Індії допомогу в поставках нафти, щоб переконати південноазіатській країні відмовитися від купівлі вуглеводнів в Ірані.
Про це повідомляє Bloomberg, цитує конфіденційні джерела. Угоди за посередництва Вашингтона можуть бути укладені з Іраком і Саудівською Аравією.
Таким чином США намагаються посилити ефективність санкцій проти Ірану, введених західними країнами. У січні до режиму санкцій приєднався Євросоюз, який відмовився від закупівель нафти в Ірані з липня 2012 року.
У січні 2012 року закупівлі Індією нафти в Ірані досягли рекорду - 550 тисяч барелів на день. Індія збільшила закупівлі навіть незважаючи на пов'язані з санкціями труднощі в оплаті поставок.
Зараз переговори про постачання нафти в 2012 році ведуться між Китаєм і Іраном. Китайці розраховують отримати значний дисконт в обмін на збереження чи збільшення імпорту вуглеводнів з цієї країни.
У свою чергу, Саудівська Аравія стверджує, що здатна значною мірою компенсувати втрати для іранських клієнтів. Завдяки своїм запасним потужностям королівство може збільшити поставки на 2,5 мільйона барелів на день.
Для Індії переговори з США і Саудівською Аравією можуть бути хорошим важелем для тиску на Іран. Делі таким чином здатний домогтися від Ісламської республіки значно вигідніших умов поставок, відзначають опитані агентством експерти.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас