Тімоті Гайтнер: Наслідки кризи будуть відчувати в Європі десятиліттями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тімоті Гайтнер: Наслідки кризи будуть відчувати в Європі десятиліттями

Казна та Політика
356
Економічна криза, що охопила Європу, є дуже серйозною, а її наслідки будуть відчуватися протягом найближчих десятиліть.
Таку думку під час зустрічі міністрів фінансів і глав центральних банків "Групи двадцяти" висловив міністр фінансів США Тімоті Гайтнер.
"Європа зараз зробила достатньо дій, щоб переконати світ у недопущенні катастрофічного провалу в економіці, проте поки для відновлення повної довіри підстав не вистачає", - цитує Гайтнера РИА Новости.
Міністр фінансів США висловив упевненість, що необхідні фінансові кошти для збільшення ресурсів Міжнародного валютного фонду будуть вишукані. "Я вірю в те, що країни світу зроблять усе можливе, як і раніше, щоб гарантувати наявність у МВФ достатніх коштів для протистояння майбутнім викликам", - сказав він.
За підрахунками економістів МВФ, для вирішення економічних проблем Європи потрібно до 600 мільярдів доларів. Раніше повідомлялося, що більшу частину коштів готові надати європейські країни, Китай і Японія. Росія, за словами міністра фінансів Антона Сілуанова, виділить 10 мільярдів доларів, однак ця позиція може бути скоректована в залежності від позицій інших країн.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас