Moody's: Затримка податкової реформи може позначитися на рейтингу Японії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's: Затримка податкової реформи може позначитися на рейтингу Японії

Казна та Політика
146
Затримка з підвищенням в Японії податку з продажів удвічі з поточних 5% може позначитися на кредитному рейтингу країни. Про це заявило агентство Moody's.
Агентство утримує рейтинг Японії на рівні "Aa3" з "стабільним" прогнозом і каже, що навряд чи змінить прогноз в найближчому майбутньому, оскільки профіцит поточного рахунку країни допомагає нівелювати її великий державний борг.
Але Moody's попередило про слабку політичну волю Токіо, де розколотий парламент повільно приймає закони, необхідні для скорочення боргу та покращення економіки.
"Якщо буде зволікання з реформою законів про оподаткування споживчого сектора, це стане негативною подією для кредитного статусу, - сказав журналістам старший віце-президент агентства Том Бірн. - Ми тоді переоцінимо ситуацію і зважимо чинники".
Агентства Standard & Poor's і Fitch оцінюють кредитоспроможність Японії на рівні "АА-", але з "негативним" прогнозом. У трьох найбільших агентств кредитний рейтинг Країни Вранішнього Сонця на три щаблі нижче вищого - "ААА".
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас