Голова ФРБ Сент-Луїса не підтримує ідею QE3 через надмірну інфляцію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова ФРБ Сент-Луїса не підтримує ідею QE3 через надмірну інфляцію

Казна та Політика
148
Необхідності в негайній реалізації третього раунду програми викупу активів (так зване кількісне пом'якшення, або QE3) немає, оскільки темпи інфляції в США в даний час перевищують встановлений Федеральною резервною системою (ФРС) цільовий рівень в 2%, вважає голова Федерального резервного банку (ФРБ) Сент-Луїса Джеймс Буллард.
"Я б не став зовсім відмовлятися від ідеї QE3, - заявив Буллард в інтерв'ю телеканалу CNBC. - Однак нам потрібно використовувати цей інструмент, тільки якщо ситуація в економіці погіршиться, і особливо якщо зростання споживчих цін почне сповільнюватися або сповзати до дефляції. Інфляція зараз перебуває на рівні вище цільового".
На думку Булларда, останні макроекономічні дані вказують на те, що цього року темпи зростання ВВП США можуть прискоритися до 3%, у тому числі на тлі зменшення ризиків з боку негативного розвитку подій у Європі.
"Ситуація в економіці, мабуть, прояснюється, - зазначає Буллард. - Дані стали кращими, тож для комітету (Комітету з відкритих ринків, FOMC) було б природно трохи почекати з новими заходами".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас