Україна відмовляється від знижки на російський газ, хоче нову ціну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна відмовляється від знижки на російський газ, хоче нову ціну

Енергетика
671
Україна, яка два роки безуспішно домагається зниження ціни на імпортований з Росії газ, наполягає на перегляді контрактів 2009 року, відмовляючись від можливої знижки до чинної ціни, передає Reuters.
Агентство відзначає, що раніше на цьому тижні Росія, яка погодилася знизити на 10 відсотків ціну для низки європейських споживачів газу, пообіцяла нові умови і Україні.
"Позиція прем'єр-міністра (України Миколи Азарова) - нам знижка не потрібна, нам потрібна чесна ціна", - сказав прес-секретар глави українського уряду Віталій Лук'яненко.
Нагадаємо, що спікер Держдуми РФ Сергій Наришкін після зустрічей у Києві з Азаровим і президентом України Віктором Януковичем повідомив, що Міненерго РФ передало українській стороні новий проект газового договору.
Між тим, газета Коммерсант у понеділок, посилаючись на джерела в Газпромі, повідомила, що Україні запропонована знижка в розмірі 10 відсотків за умови закупівлі в 2011 році 33 мільярдів кубометрів російського газу. Раніше Київ повідомив, що буде економити дороге паливо і не має наміру імпортувати більше 27 мільярдів.
За 10-річним контрактом, через підписання якого екс-прем'єр України Юлія Тимошенко в жовтні минулого року була засуджена до семи років в'язниці, ціна на газ для України встановлюється щоквартально в залежності від динаміки світових цін на нафту і постійно зростає.
Як повідомлялося, у першому кварталі 2012 року Україна платить Газпрому $416 за 1000 кубометрів газу з урахуванням отриманої в 2010 році знижки в $100 за перебування російського Чорноморського Флоту в Криму.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас