ВВП Німеччини знизився в IV кварталі на 0,2%, як і очікувалося — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВВП Німеччини знизився в IV кварталі на 0,2%, як і очікувалося

Казна та Політика
94
ВВП Німеччини знизився в четвертому кварталі 2011 року на 0,2% в порівнянні з попереднім кварталом, свідчать остаточні дані Федерального статистичного агентства ФРН.
Результат збігся з попередньою оцінкою і з очікуваннями аналітиків, опитаних агентством Bloomberg.
ВВП країни в жовтні-грудні збільшився на 1,5% щодо четвертого кварталу 2010 року, як і очікувалося.
Скорочення економіки ФРН в минулому кварталі відносно попереднього відображає падіння обсягу експорту на тлі боргової кризи, яка ослабила попит на товари німецьких виробників у країнах єврозони.
Обсяг експорту з Німеччини знизився на 0,8% в четвертому кварталі, експерти очікували падіння на 1,4%. У третьому кварталі минулого року експорт збільшився на 2,6%.
Слабкі показники експорту скоротили ВВП країни на 0,3% в четвертому кварталі.
Між тим, експерти відзначають, що німецька економіка, ймовірно, уникне рецесії, яка визначається зниженням ВВП протягом двох кварталів поспіль, оскільки довіра бізнесу до економіки збільшується.
Індекс довіри німецьких підприємців до економіки країни зріс в лютому 2012 року до 109,6 пункту - максимального значення з липня минулого року, показали дані дослідницького інституту Ifo, опубліковані напередодні.
"Німецька економіка перебуває в стані тимчасового сповільнення зростання, яке вона швидко подолає, - відзначає економіст BHF Bank у Франкфурті-на-Майні Герд Хассель. - Базові економічні чинники в країні відрізняються від ситуації в Іспанії та Італії. Вони дуже сильні" .
Обсяг приватного споживання в Німеччині скоротився в минулому кварталі на 0,2%, капітальні інвестиції компаній зросли на 1,1%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас