Населення буде вибирати постачальника газу з 2015 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Населення буде вибирати постачальника газу з 2015 року

Енергетика
671
Національна комісія, що здійснює держрегулювання в сфері енергетики, пропонує надати побутовим абонентам ступінь кваліфікованого споживача газу, який дає право самостійного вибору постачальника ресурсу, з 1 січня 2015 року, пише Уніан.
Про це сказано в проекті відповідної постанови регулятора, яким на виконання положень Закону "Про основи функціонування ринку природного газу" пропонується визначити ступені кваліфікації споживачів газу.
Згідно з документом, промисловим споживачам пропонується надати ступінь кваліфікованого споживача з 1 березня 2012 року, бюджетним організаціям - з 1 січня 2013 року.
Крім того, статус кваліфікованого споживача окремо буде надано теплокомуненерго. Для них принцип свободи вибору постачальника буде запроваджено з 1 січня 2014 року.
Нагадаємо, відповідно до Закону "Про основи функціонування ринку природного газу" кваліфікованим споживачем є споживач, який має право вільно купувати газ у будь-якого постачальника.
Відповідно до закону, з січня ц.р. в Україні має початися перший етап лібералізації ринку газу, який триватиме до 2015 року. Під час першого етапу планується розділити функції транспортування і постачання газу, визначити кваліфікованих споживачів і гарантованих постачальників.
Другий етап передбачає наділення всіх споживачів усередині країни статусом кваліфікованих споживачів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас