Євросоюз визнав, що зануриться в рецесію цього року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євросоюз визнав, що зануриться в рецесію цього року

Казна та Політика
547
Єврокомісія очікує рецесію в єврозоні в 2012 році, причому негативне зростання буде спостерігатися за підсумками всього року, йдеться в повідомленні вищого виконавчого органу ЄС.
Дана рецесія стане вже другою для валютного союзу за останні три роки. За повідомленням аналітиків ЄК, відновлення економіки регіону після кризи припинилося в кінці 2011 року. Очевидно, негативні тенденції продовжаться і в першому півріччі 2012 року.
Раніше Євросоюз прогнозував зростання економіки єврозони в 2012 році на рівні 0,5 відсотка. Таким чином, прогноз був знижений відразу на 0,8 відсоткового пункту. Повернення до зростання відбудеться тільки в третьому кварталі, причому, як заявив комісар з економіки Оллі Рен, це буде залежати "від політичних рішень".
Нагадаємо, що багато європейських економік вже опинилися в рецесії (спад протягом двох кварталів поспіль) в жовтні-грудні 2011 року. Зокрема, негативне зростання було зафіксовано в Італії, Нідерландах, Чехії, Греції та інших країнах.
Багато в чому економічні труднощі європейських держав викликані режимом економії, введеним для боротьби з європейською борговою кризою. Найбільш гостра ситуація складається в Греції, що перебуває на межі дефолту. Очікується, що ВВП цієї країни в 2012 році знизиться четвертий раз поспіль, причому падіння перевищить 4,4 відсотка.
У свою чергу, економіка Італії скоротиться на 1 відсоток. Зростання ВВП буде відзначено в двох найбільших економіках Європи - Франції та Німеччині, але й там воно не перевищить 0,4-0,6 відсотка. У 2011 році зростання економіки єврозони не перевищило показник 1%.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас