Український ринок акцій відкрив торги в п'ятницю зростанням індексу УБ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український ринок акцій відкрив торги в п'ятницю зростанням індексу УБ

Фондовий ринок
75
Фондовий ринок України відкрився в п'ятницю зростанням за індексом "Української біржі" (УБ), який за п'ять хвилин торгів виріс на 0,23% - до 1495,55 пункту, індекс ПФТС не змінився через відсутність угод з індексними паперами.
На УБ в авангарді зростання були акції Крюковського вагонобудівного заводу (+1,45%), "Азовсталі" (+0,91%) і Єнакіївського метзаводу (+0,56%). У "червоній зоні" торгувалися тільки папери "Донбасенерго" (-0,74%).
Як повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" керівник відділу аналітики інвесткомпанії "Велес Капітал" Ліна Ольмезова, підтримку "бичачим" настроям на відкритті сесії надає позитивна кон'юнктура на азіатських фондових майданчиках, а також зростання цін на нафту. Разом з тим, експерт прогнозує, що індекс УБ до закриття, швидше за все, сильно не зміниться.
На думку аналітика інвесткомпанії "ІФГ Капітал" Олексія Сидорова, вплив на динаміку торгів в п'ятницю можуть мати очікування учасниками сприятливих підсумків зустрічі міністрів фінансів і глав центробанків країн G20, яка відбудеться у вихідні. О.Сидоров нагадав, що основною темою зустрічі буде питання виділення додаткових фінансових ресурсів Міжнародного валютного фонду для надання підтримки найбільш проблемним країнам Європи.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас