В Єврокомісії просять Україну подбати про стратегію для ГТС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Єврокомісії просять Україну подбати про стратегію для ГТС

Енергетика
235
В Європейській комісії заявляють, що українська газотранспортна система (ГТС) є однією з основних для поставок російського газу в Європу, і наголошують на необхідності для України терміново розробити довгострокову стратегію в цій сфері.
"Українська газотранспортна система є однією з основних для поставок російського газу в Європу. Унікальне географічне положення України та можливості не тільки щодо транзиту газу, а й зберігання і виробництва, означає, що Україна може запропонувати більшу гнучкість для поставок газу", - заявила представник Європейської комісії Марлен Холзнер.
В Єврокомісії також впевнені, що Україні "необхідно терміново розробити довгострокову стратегію для того, щоб залишатися надійним і конкурентоспроможним гравцем у сфері транзиту газу".
Брюссель відзначає, що, як очікується, попит на імпортний природний газ в ЄС зросте в найближчі роки. "Тому немає ніяких сумнівів у важливості української ГТС для ЄС і для більш широкого європейського континенту", - підкреслила Холзнер.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас