Лукашенко: Тиск на Білорусь стає все більш витонченим — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лукашенко: Тиск на Білорусь стає все більш витонченим

Казна та Політика
970
"Все більш масштабним, витонченим і наполегливим стає політичний, економічний та інформаційний тиск на Білорусію", - заявив у четвер президент на прийомі керівного складу Збройних сил і правоохоронних органів країни, передає ИТАР-ТАСС.
За його словами, вводяться економічні санкції стосовно білоруських підприємств, візові обмеження для громадян. Тому, підкреслив президент, захист Вітчизни перестав бути прерогативою лише одних військових, і стратегічна перевага в будь-якому протистоянні досягається консолідацією суспільства.
"Тільки сліпий не бачить безперспективність зазіхань на наш суверенітет", - зазначив він.
За словами Лукашенка, аналіз останніх подій в країні підтверджує міцність білоруської соціально-політичної та економічної моделі розвитку. Він висловив упевненість, що система військової організації країни забезпечить народу мирну творчу працю і стабільність.
Президент також зазначив, що сучасний світ постійно підносить все нові виклики і загрози. За його словами, інформаційно-психологічні форми експансії в поєднанні з військовою складовою, як і раніше, домінують в арсеналі засобів вирішення міждержавних протиріч.
"Під пристойними приводами все нові країни стають об'єктами відкритої агресії", - зазначив Лукашенко.
При цьому він додав, що за допомогою різних політичних та інформаційних технологій проведена насильницька зміна державної влади в низці країн Північної Африки. За його словами, відкрите військове втручання НАТО у внутрішні справи суверенної Лівії призвело до знищення країни, яка колись динамічно розвивалася. Цей же сценарій, зазначив президент, Захід готовий реалізувати в Сирії та Ірані.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас