"Кернел" зареєстрував в НБУ кредит на 100 млн дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Кернел" зареєстрував в НБУ кредит на 100 млн дол.

Кредит&Депозит
640
Середньостроковий синдикований кредит на $100 млн, залучений в кінці січня ТОВ "Кернел-Трейд", зареєстрований в Національному банку України 20 лютого, йдеться в біржовому повідомленні материнської компанії Kernel Holding SA (Люксембург) на Варшавській фондовій біржі (WSE).
Позичальниками виступили два європейські банки, назви яких не уточнюються.
Залучені фінансові кошти "Кернел-Трейд" планує направити на рефінансування купівлі оліяекстракційного заводу Black Sea Industries (BSI), розташованого поблизу зернового терміналу холдингу в Іллічівському морському торговому порту (Одеська обл.).
Кредитний договір забезпечений заставою основних засобів у вигляді придбаної заводом дробильної установки. Документ набирає чинності після реєстрації в Нацбанку.
Як повідомлялося, в наприкінці червня 2011 року Kernel Holding SA підписала угоду про опціон на купівлю 100% акцій олієдобувного заводу BSI. Компанія реалізувала опціон у січні 2012 року. Згідно з біржовим повідомленням компанії, вартість операції склала $140 млн.
"Кернел Груп" - вертикально інтегрована компанія, що працює в агропромисловому секторі України з 1994 року. Виробляє цукор, соняшникову олію, здійснює дистрибуцію бутильованої олії в країні під торговими марками "Щедрий Дар", "Стожар", "Чумак Золота", експорт олії й зернових, надає послуги зі зберігання зернових і олійних культур на елеваторах. Агровиробничий комплекс "Кернел" включає близько 70 сільгосппідприємств. Земельний банк складає 250 тис. га посівних площ.
"Кернел" в 2010/11 фінансовому році збільшив консолідований чистий прибуток на 49% в порівнянні з попереднім фінроком - до $226,047 млн, виручку - на 86,1%, до $1 млрд 899,12 млн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас