Підприємства теплокомуненерго можуть скоротити споживання газу в 1,5 рази — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підприємства теплокомуненерго можуть скоротити споживання газу в 1,5 рази

Енергетика
135
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства (Мінрегіонбуд) має намір досягти річної економії природного газу підприємствами теплокомуненерго в обсязі не менше 3 млрд куб. м, тоді як сьогодні споживання становить близько 9 млрд куб. м на рік без обліку обсягу споживання ВАТ "Київенерго".
"У нас дуже амбітні цілі. В цілому ми ставимо загальну задачу на економію в комунальній теплоенергетиці до 3 мільярдів кубометрів газу. За нашими розрахунками 1 млрд (кубометрів газу - ІФ) економії можна отримати тільки за рахунок повного забезпечення житлових будинків індивідуальними тепловими пунктами. На це знадобиться 15-20 млрд грн, і це повинні бути кошти з різних джерел, зокрема, і кредитні. Другий етап потребує фінансування майже 150 млрд грн, в першу чергу на термомодернізацію будинків", - цитує прес-служба главу відомства Анатолія Близнюка.
Міністр нагадав, що відомство в минулому році розробило проект концепції державної цільової програми модернізації та розвитку систем теплозабезпечення України на наступні 10 років, яка включена в проект Національного плану дій на 2012 рік.
"Ми вже сьогодні маємо конкретні регіональні програми з переліком проектів на 43 млрд грн для фінансування з бюджету. Ми добре розуміємо, що держава не в змозі виділити такі кошти на теплоенергетику, тому треба переходити на позикове зворотне фінансування, але за механізмами державної підтримки", - додав він.
"Київенерго" експлуатує практично всі енергетичні об'єкти, розташовані в столиці, за винятком Дарницької теплоелектроцентралі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас