Експерт: Україна затягує будівництво терміналу для газу з Азербайджану — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Україна затягує будівництво терміналу для газу з Азербайджану

Енергетика
488
Можлива угода Києва і Баку про постачання газу з Азербайджану приведе Україну до енергетичної незалежності. Однак сама Україна затягує терміни спорудження терміналу для прийому скрапленого газу. Таку думку в ексклюзивному коментарі УНН висловив голова правління Альянсу "Нова енергія України" Валерій Боровик.
"Найголовніше - це диверсифікація поставок енергетичних ресурсів в Україну. На сьогодні за розрахунками вони будуть дешевші, ніж традиційний газ, але, навіть якщо вони будуть трохи дорожчі, ніж традиційний газ, то до цього Україні все одно треба йти, тому що це енергонезалежність, це стратегічна мета", - зазначив експерт.
В.Боровик також зазначив, що зараз йде непростий процес домовленостей між Україною та Азербайджаном.
"Процес переговорів непростий, адже Україна фактично затягує питання техніко-економічному обґрунтування побудови терміналу, з вибору майданчика для будівництва терміналу, з прийому зрідженого газу і так далі. Але так, щоб було чітко заявлено, що на форумі в Давосі це буде підписано, - ні. З іншого боку, були заяви неофіційні про те, що можливе це підписання і що це буде, і це не прикрашає представників держави в цьому питанні", - говорить В.Боровик.
Нагадаємо, Київ і Баку відклали підписання двох документів у сфері енергетичної співпраці. Раніше очікувалося, що в Давосі український і азербайджанський президенти підпишуть договір про створення спільного підприємства для поставок скрапленого газу на LNG-термінал. Однак анонсована подія так і не відбулося.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас