Росія спроектує Південний потік виходячи з максимального обсягу прокачування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія спроектує Південний потік виходячи з максимального обсягу прокачування

Енергетика
233
Газпром готовий почати будівництво трубопроводу Південний потік в грудні 2012 року. Він буде спроектований виходячи з максимального обсягу прокачування газу в обхід України.
Про це сказав глава Газпрому Олексій Міллер на зустрічі з президентом РФ Дмитром Медведєвим, повідомляють російські ЗМІ.
Газпром підготував новий актуалізований графік після того, як в грудні 2011 року було отримано дозвіл Туреччини на будівництво газопроводу Південний потік в її економічній зоні", - повідомив Міллер. "Ми готові почати будівництво в грудні 2012 року", - зазначив він.
За словами Міллера, Газпром, закінчив техніко-економічне обґрунтування проекту, який "включає ділянки через транзитні країни - Болгарію, Сербію, Угорщину, Словенію, відводи на Хорватію та Сербію, газопровід на Грецію".
Зі свого боку, Медведєв доручив Газпрому будувати Південний потік з максимальною потужністю прокачування - 63 млрд кубометрів газу на рік.
Нагадаємо, директор російського Фонду національної енергетичної безпеки Костянтин Симонов раніше заявляв, що після запуску Південного потоку в повному обсязі українська ГТС просто не буде потрібна.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас