Українські індекси в середу на відкритті торгів дрейфують з різноспрямованою динамікою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські індекси в середу на відкритті торгів дрейфують з різноспрямованою динамікою

Фондовий ринок
57
Українські фондові індекси в середу на відкритті торгів демонструють мляву різноспрямовану динаміку: індикатор "Української біржі" (УБ) до 10:35 кв знизився на 0,22% - до 1504,62 пункту, індекс ПФТС виріс на 0,04% - до 563,38 пункту.
В індексі УБ в зниженні лідирували акції Стахановського вагонобудівного заводу (-2,25%) і "Укртелекому" (-2,11%). Зі зростанням торгувалися тільки папери "Донбасенерго" (+0,26%).
В індексному кошику ПФТС угоди пройшли з акціями Алчевського меткомбінату (+0,38%), Авдієвського коксохімзаводу (+0,3%), Єнакіївського метзаводу (+0,3%) і "Азовсталі" (-0,17% ).
Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" провідний фахівець департаменту інтернет-трейдингу інвесткомпанії "Драгон Капітал" Дмитро Михайлусенко, рішення про виділення Греції допомоги в розмірі EUR130 млрд, що дозволить країні на деякий час послабити борговий тягар і залишитися в єврозони, розцінюється багатьма закордонними аналітиками як негативне.
"Справа в тому, що Греція, таким чином, взяла на себе ще більшу кількість зобов'язань, які так чи інакше доведеться незабаром виконати, тобто виходить замкнуте коло", - сказав він.
Крім цього, це рішення викликало масу обурень серед населення Греції, так як уряд країни протягом кількох наступних років, швидше за все, вдасться до сильного скорочення витрат, повсюдних звільнень і урізування зарплат для громадян, зазначив Д.Михайлусенко.
Разом з тим експерт вважає, що якихось передумов для масових продажів на ринку не спостерігається. Однак, поки кон'юнктура на зовнішніх ринках не стане більш-менш однозначною, не варто поспішати і з відкриттям "довгих" позицій, додав він.
За словами керівника відділу аналітики інвесткомпанії "Велес Капітал" Ліни Ольмезової, незважаючи на те, що настрої на українських фондових майданчиках вранці не сприяють зростанню, зважаючи на побоювання подальших проблем в Греції та європейських країнах, технічні сигнали дають підстави вважати, що біржові індикатори в незабаром можуть зробити активні спроби до зростання. Але ризик відкоту індексу УБ нижче 1500 зберігається, додала вона.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас