Нафта дешевшає на корекції після суттєвого зростання цін напередодні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дешевшає на корекції після суттєвого зростання цін напередодні

Енергетика
211
Світові ціни на нафту знижуються в середу на корекції після того, як у вівторок вартість "чорного золота" досягла максимальних значень за останні дев'ять місяців, свідчать дані бірж.
Вартість березневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) станом на 8:51 мск знизилася на 0,23 долара, або на 0,22% - до 106,02 долара за барель. Ціна квітневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent опустилася на 0,32 долара, або на 0,26%, - до 121,34 долара за барель.
У вівторок на тлі рішення Єврогрупи про надання допомоги Греції і збереження напруженості навколо Ірану нафта подорожчала до дев'ятимісячного максимуму. За підсумками багатогодинного засідання глави міністерств фінансів 17 країн єврозони схвалили надання Греції коштів в раніше обумовленому обсязі (130 млрд євро), щоб уникнути першого в історії регіону дефолту.
Певний вплив на котирування мають статдані з Китаю. Згідно з попередньою оцінкою аналітиків HSBC, індекс менеджерів із закупівель у промисловості країни виріс до 49,7 пункту в лютому з 48,9 пункту місяцем раніше. Проте показник залишається нижчим від позначки 50 пунктів, що свідчить про уповільнення темпів зростання в секторі.
"Внутрішній попит трохи відновився останнім часом, але економічні труднощі за межами країни посилюють ризики погіршення ситуації", - вважають експерти HSBC, яких цитує агентство MarketWatch.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас