Польська PGNiG подала в Стокгольмський арбітраж позов до Газпрому — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Польська PGNiG подала в Стокгольмський арбітраж позов до Газпрому

Енергетика
308
Найбільша національна нафтогазова компанія PGNiG, що належить польській державі, подала в суд позов до свого головного постачальника газу - російської компанії "Газпром", а також до ТОВ "Газпром Експорт", вимагаючи зниження ціни палива, що поставляється в Польщу.
Про це УНІАН повідомила прес-служба PGNiG у вівторок.
"PGNiG інформує, що згідно з графіком розгляду в Арбітражному суді в Стокгольмі, 20 лютого був поданий позов проти OAO Gazprom i OOO Gazprom Export", - сказано в повідомленні компанії.
Прес-служба компанії також повідомила, що предметом спору є ціна газу, передбачена контрактом PGNiG з російськими компаніями від 25 вересня 1996 року.
"У зв'язку зі специфікою арбітражного розгляду, і в першу чергу через питання конфіденційності, PGNiG не може надати детальної інформації на тему цього позову", - зазначила прес-служба компанії.
Як повідомляв УНІАН, PGNiG, яка намагається домовитися з "Газпромом", про знижку на газ з кінця 2010 року, в листопаді 2011 року почав офіційну процедуру розгляду спору з російському компанією в Міжнародному арбітражному суді.
Представники компанії заявляли про можливість відкликання позову, якщо сторонам вдасться знайти компроміс.
Раніше в минулому році PGNiG неодноразово заявляла про намір подати в суд на "Газпром", якщо він добровільно не погодиться надати знижку, але польська компанія кілька разів переносила терміни подачі позову.
Найбільша країна Східної Європи, 38-мільйонна Польща, яка за рахунок власного видобутку газу покриває близько третини своїх потреб, з кінця 2010 року практично всі інші 70% імпортує з Російської Федерації.
За даними польського видання DziennikGazetaPrawna, польська влада вимагає від росіян 10% знижки на паливо поставляється в Польщу, а "ціна питання" становить понад 0,5 млрд. доларів.
"Газпром" поставляє в Польщу щорічно близько 10 млрд. кубометрів газу.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас