Міліція досі не віддала EX.UA вилучені сервери — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міліція досі не віддала EX.UA вилучені сервери

280
Файлообмінний інтернет-ресурс EX.UA пропонує правовласникам вирішувати спірні питання шляхом цивільних позовів, повідомив керуючий партнер юридичної компанії "Юскутум", який представляє інтереси ресурсу, Артем Афян.
"Якщо є претензії, їх можна вирішувати. Найбільше ресурс хотів би, щоб це, нарешті, перейшло в розряд цивільних позовів. Якби це був відкритий цивільний процес, конкретні претензії по піратству, ми б були готові надати всі аргументи в рамках цивільного судочинства", - повідомив він.
Афян додав, що вилучені правоохоронними органами в кінці січня сервери поки не повернуто EX.UA. При цьому він не зміг спрогнозувати терміни їх повернення. "Ми продовжуємо сподіватися на те, що слідство прийме правильне рішення і поверне сервери, які були вилучені, що ніяк не сприяло розкриттю цього злочину", - зазначив юрпредставник ресурсу.
Крім того, Афян додав, що ніякого звинувачення проти власників ресурсу пред'явлено не було, а кримінальну справу порушено стосовно п'яти невстановлених осіб.
Як повідомлялося, міліція 31 січня припинила діяльність ресурсу EX.UA за порушення прав інтелектуальної власності. Протягом двох днів був заблокований домен ресурсу. EX.UA відновив роботу 3 лютого, проте досі частина інформації на ньому залишається недоступною.
Юристи сайту намагаються повернути вилучені під час обшуків оперативників в офісі і дата-центрах веб-ресурсу 200 серверів із загальним обсягом контенту понад 6000 терабайт.
Правоохоронці, у свою чергу, виправдовуються "процесуальними труднощами, які зараз вирішуються". "Йде процес. Вчора (16 лютого) адвокат зустрічався зі слідчим, вони спілкувалися щодо цієї справи. Але є певні процесуальні труднощі в поверненні серверів. Зараз йде пошук можливостей, як можна повернути сервери швидше", - повідомив начальник управління зв'язків з громадськістю МВС України Володимир Поліщук.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас