ЄЦБ знову призупинив програму купівлі держоблігацій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄЦБ знову призупинив програму купівлі держоблігацій

126
Європейський центральний банк (ЄЦБ) призупинив дію програми купівлі держоблігацій і за підсумками минулого тижня не купував ці активи з метою зниження вартості запозичення для країн єврозони, повідомляє газета The New York Times з посиланням на офіційне повідомлення банку.
Європейський ЦБ скоротив інтервенції на ринку держпаперів після запуску програми з надання банкам регіону дешевих довгострокових кредитів в необмеженому обсязі. Банки Європи, в свою чергу, направили частину отриманих коштів на купівлю високоприбуткових держоблігацій. Це дозволило урядам країн єврозони, що зазнають труднощів з фінансуванням, отримати кошти без порушення закону, згідно з яким ЄЦБ забороняється кредитувати окремі країни.
В рамках програми купівлі активів ЄЦБ купував бонди на вторинному ринку, щоб знизити вартість запозичення для таких проблемних країн, як Іспанія та Італія. Згідно з повідомленням, за тиждень, що передував минулому, банк витратив на програму всього 59 млн євро.
Програма купівлі держоблігацій, щодо ефективності якої сперечаються експерти, була запущена в травні 2010 року, зокрема, в спробі знизити прибутковість грецьких бондів, цієї мети досягти не вдалося. Потім з березня по серпень 2011 року - аж до поглиблення боргової кризи в Європі - її дію було призупинено.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас