Клуб Україна-ЄС буде моніторити випадки відмов у видачі шенгенських віз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Клуб Україна-ЄС буде моніторити випадки відмов у видачі шенгенських віз

170
Парламентський клуб "Україна-ЄС" буде відслідковувати випадки безпідставних відмов громадянам України у видачі шенгенських віз, повідомила народний депутат України (фракція "НУ-НС") Ірина Геращенко.
"Ми вводимо моніторинг з виконання візової угоди. Ми будемо відслідковувати кожен факт порушень, дискримінації українців щодо візового режиму", - зазначила Геращенко на прес-конференції у вівторок.
У свою чергу, народний депутат України (фракція Партії регіонів) Ірина Бережна запропонувала ввести інформування членів Парламентського клубу про такі випадки через соціальні мережі та іншими технічними засобами.
"Кожна заява буде вивчатися. Після цього ми будемо робити запити до наших європейських колег в Європейському парламенті, а вони, відповідно до свого статусу, вже можуть звертатися до відповідних європейських структур. І таким чином, вже буде сигнал, на який обов'язково будуть реагувати", - зазначила вона.
Парламентський клуб "Україна-ЄС" (група друзів України) був створений у вересні 2010 року, перше засідання групи відбулося 24 травня 2011 року. До складу цієї групи входять депутати різних політичних груп і фракцій Європарламенту та Верховної Ради України.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас