Євроінтеграцію віддадуть комусь із інших віце-прем'єрів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євроінтеграцію віддадуть комусь із інших віце-прем'єрів

151
Президент Віктор Янукович доручив прем'єр-міністру Миколі Азарову визначити одного з віце-прем'єрів, який займатиметься питаннями європейської інтеграції України. Таке доручення Янукович дав, завершуючи засідання Ради регіонів і кажучи про необхідність внести низку уточнень до проекту рішення засідання.
"Визначити якогось одного з віце-прем'єрів, якому будуть всі функції надані", - сказав Янукович.
При цьому він зазначив, що раніше в Кабінеті міністрів питаннями євроінтеграції займався колишній перший віце-прем'єр-міністр, міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв, який зараз обіймає посаду секретаря Ради національної безпеки і оборони.
Янукович також наголосив на необхідності визначення в регіональних держадміністраціях посадової особи, яка б відповідала за питання європейської інтеграції, а також забезпечити представництво регіонів України в комітеті регіонів Європейського Союзу.
Як повідомлялося, раніше депутат Європейського парламенту Павел Коваль заявив про негативну реакцію ЄС на звільнення Клюєва з посади першого віце-прем'єра, міністра економічного розвитку і торгівлі. Депутат зазначив, що Клюєв був успішним парламентарієм і впливовим політиком, завдяки чому він зумів успішно завершити переговори щодо угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі між Україною та ЄС.
14 лютого Янукович звільнив Раїсу Богатирьову з посади секретаря РНБО, призначивши замість неї Клюєва, який раніше обіймав посаду першого віце-прем'єра, міністра економічного розвитку і торгівлі.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас