Швейцарія збільшила експорт годинників у січні на 16% завдяки сильному попиту в Китаї — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Швейцарія збільшила експорт годинників у січні на 16% завдяки сильному попиту в Китаї

Казна та Політика
192
Експорт годинників зі Швейцарії збільшився в січні на 16% в порівнянні з тим же місяцем 2011 року - до 1,33 млрд швейцарських франків ($1,46 млрд) в номінальному вираженні, свідчать опубліковані у вівторок дані митного управління країни.
Незважаючи на погіршення економічної обстановки в Європі, значне зростання поставок за кордон забезпечило попит на годинники в Китаї напередодні святкування Нового року за місячним календарем. Темпи зростання перевищили прогнози експертів, що становили від 10% до 15%.
Значний підйом продажів був відзначений відразу на всіх трьох найважливіших експортних ринках для швейцарських годинників - в Китаї, Гонконгу і США. Поставки в Гонконг і материковий Китай, за даними Швейцарської федерації годинникової індустрії, збільшилися більш ніж на 30%, в Японію і США - зросли на 29%.
Поставки годинників до багатьох країн Європи знизилися в січні, в тому числі до Франції - відразу на 12%, однак експерти пояснюють це високими показниками продажів в 2011 році.
"Всі чекали сповільнення зростання, проте експорт годинників поки не подає жодних ознак подібної динаміки", - заявив незалежний аналітик Рене Вебер. На 2012 рік в цілому він прогнозує зростання поставок швейцарських годинників на 8%.
Тим часом експерти Kepler Capital Markets очікують підвищення експорту на 5% за рік при нульовому зростанні в Європі і більш активних темпах продажів у Китаї.
На продаж годинників за кордон припадає близько 8% доходів Швейцарії від експорту.
Сукупний обсяг швейцарського експорту збільшився в січні на 3,6% - до 16,18 млрд франків, найбільш сильне зростання показали предмети розкоші та медикаменти.
Імпорт піднявся на 8,5% в річному вираженні - до 14,62 млрд франків. Таким чином, позитивне сальдо торговельного балансу Швейцарії скоротилося минулого місяця до 1,55 млрд франків з 2 млрд франків в грудні 2011 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас