Світові ціни на нафту підвищились — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світові ціни на нафту підвищились

Енергетика
273
Ціни на нафту на світових ринках в понеділок підвищилися в очікуванні новин від Ради міністрів фінансів єврозони щодо фінансової допомоги Греції, а також на тлі припинення поставок сировини Іраном французьким і британським компаніям, свідчать дані бірж.
Ціна квітневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent Crude Oil на Лондонській біржі IСE (InterContinental Exchange Futures) за підсумками торгів підвищилася на 0,47 долара - до 120,05 долара за барель. Таким чином, вартість марки Brent перевищила позначку 120 доларів за барель вперше з 15 червня минулого року.
На Нью-Йоркській біржі NYMEХ (New York Mercantile Exchange) в понеділок торги не проводилися у зв'язку зі святкуванням Дня президентів.
На електронних торгах вартість березневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки Light Sweet Crude Oil станом на 22:15 мск зросла на 1,68 долара - до 104,92 долара за барель.
Інвестори в понеділок з оптимізмом чекають новин від Єврогрупи щодо надання Греції фінансової підтримки, яка допоможе уникнути першого в історії єврозони дефолту. В рамках другого пакету допомоги Греції, як очікується, буде надано 130 млрд євро.
Певний вплив на динаміку котирувань мають новини з Ірану, який призупинив на минулих вихідних постачання нафти компаніям з Франції і Великобританії.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас