Ринок акцій Ізраїлю виявився найприбутковішим серед країн, що розвиваються — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринок акцій Ізраїлю виявився найприбутковішим серед країн, що розвиваються

Фондовий ринок
153
Фондовий ринок Ізраїлю в останнє десятиліття забезпечив найвищу прибутковість з поправкою на ризик серед всіх країн, що розвиваються. Технологічно розвинена економіка країни залучила безліч інвесторів, які за десять років змогли заробити 7,6% на інвестиції в TA-25 - основний індекс Тель-Авівської фондової біржі. Ці підрахунки складені з поправкою на волатильність, передає BFM.Ru з посиланням на агентство Bloomberg.
Підвищувальний тренд продовжився і в цьому році. За підсумками січня TA-25 піднявся на 3,1%, показавши найкраще місячне зростання з 1997 року.
За показником прибутковості з урахуванням ризику TA-25 випередив основні індекси інших 23 країн, що розвиваються. Друге місце дісталося гонконзькому Hang Seng Index, інвестиції в який дали скоректований дохід у розмірі 6,7%.
Протягом останніх десяти років міжнародні інвестори, у тому числі Уоррен Баффет, активно скуповували ізраїльські компанії. "Якщо ви приходите на Близький Схід і шукаєте нафту, обійдіть стороною Ізраїль, - заявив Баффет в 2010 році. - Якщо ви збираєтеся знайти хороші мізки, просто зупиніться на Ізраїлі. Вам не потрібно йти в якесь інше місце".
Економіка Ізраїлю зросла на 4,8% в 2011 році в порівнянні з 1,8% зростання в США, свідчать дані МВФ. Протягом попередніх п'яти років ВВП зростав на 4,2% на рік на тлі припливу іноземних інвестицій. В 2012-му ізраїльська економіка зросте на 3,2%, прогнозує Мінфін країни. Це майже в три рази більше темпів зростання економік "великої десятки" розвинених країн (1,2%).
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас