РЖД заборонили відправку кам'яного вугілля для "АрселорМіттал Кривий Ріг" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

РЖД заборонили відправку кам'яного вугілля для "АрселорМіттал Кривий Ріг"

391
ВАТ "Российские железные дороги" (РЖД) ввело заборону на відправку кам'яного вугілля на станцію Кривий Ріг-Головний для ПАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг", йдеться в телеграмі РЖД.
Обмеження введені на невизначений термін з 18 лютого "на прохання Ради з залізничного транспорту держав Співдружності". Причиною стало скупчення вагонів з вугіллям через їх незадовільне вивантаження.
Нагадаємо, раніше Україна забороняла вивозити свої вагони-зерновози за кордон. Така вимога була викликана тим, що велика кількість вагонів даного типу, що належать "Укрзалізниці", перебувало в країнах СНД довгий час і не було гарантій їх повернення найближчим часом назад в Україну. Пізніше керівництво "Укрзалізниці" частково скасувало своє розпорядження, дозволивши експортувати шрот (макуху) в зерновозах в країни СНД і Балтії.
ПАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг" (АМКР) - найбільше гірничо-металургійне підприємство України. Завод спеціалізується на виробництві арматурної сталі та катанки зі звичайних і низьколегованих марок сталей, а також виробляє агломерат, концентрат, кокс, чавун, сталь, сортовий і фасонний прокат, доменний шлак. АМКР входить до групи ArcelorMittal.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас