Міненерговугілля: Рішення про стабільність цін на ринку нафтопродуктів у лютому прийнято консенсусом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міненерговугілля: Рішення про стабільність цін на ринку нафтопродуктів у лютому прийнято консенсусом

Енергетика
105
Рішення утриматися до кінця лютого від реагування на підвищення світових цін на нафту і нафтопродукти приватні оператори українського ринку і представники держави прийняли консенсусом, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" заступник директора департаменту нафтогазової промисловості Міністерства енергетики та вугільної промисловості Костянтин Бородін в понеділок.
"Враховуючи нестабільність на світових ринках і відсутність розуміння, як довго триватиме нинішній стрибок цін, чи є він коротким сплеском, чи початком довгострокової тенденції, головним підсумком стала домовленість між сторонами утриматися від коливань на внутрішньому ринку до кінця лютого", - сказав він, коментуючи останнє засідання експертно-аналітичної групи (ЕАГ) при Кабінеті міністрів.
Як повідомлялося, ЕАГ з питань функціонування ринку нафти, нафтопродуктів і розвитку нафтопереробної промисловості при Кабміні 17 лютого рекомендувала трейдерам утримувати ціни на пальне марки А-95 і дизпальне на рівнях відповідно до 10,54 грн/літр і 9,84 грн/літр до кінця поточного місяця.
К.Бородін пояснив, що трейдери погодилися з такою пропозицією, бо за осінньо-зимовий період, що відрізнявся стабільністю на внутрішньому ринку, накопичили великий запас міцності.
За його словами, досі триває реалізація закуплених ще наприкінці минулого року, до підвищення акцизів, запасів нафтопродуктів.
Заступник директора департаменту нафтогазової промисловості уточнив, що запаси бензинів на ринку в даний час становлять близько 240 тис. тонн, а дизельного пального - понад півмільйон тонн.
Він повідомив, що в цілому, сьогодні досягнутих домовленостей дотримуються всі учасники ринку.
К.Бородін зазначив, що в разі, якщо до кінця третьої декади лютого тенденція підвищення цін на нафту і нафтопродукти на світових ринках збережеться, тоді ЕАГ додатково обговорить дану ситуацію.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас