Експерти не вірять у те, що Греція здатна уникнути дефолту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти не вірять у те, що Греція здатна уникнути дефолту

Казна та Політика
353
Економічна програма виведення Греції з кризи не дуже реалістична, її доведеться переглядати знову і знову, врешті-решт, це обов'язково призведе до дефолту, тільки на ще більш низькому економічному рівні. Таку думку в ефірі Bloomberg TV висловив стратег Monument Securities Марк Оствалд.
"Навіть якщо кредиторам вдасться укласти угоду з Грецією, домовитися про економічну програму і зробити все, що зараз обговорюється, результат буде, на мій погляд, дуже короткочасним. Це все одно, що переставляти сонячні парасольки на пляжі під час урагану", - зазначив експерт.
"Ну подумайте, яка різниця: буде ставлення грецького боргу до ВВП в 2020 р. 120% чи 129%? Греції потрібно, щоб зараз, сьогодні це відношення знизилося до 60%, максимум 80%. А вся економічна програма не занадто реалістична, це добре показали останні 2 роки", - додав він.
І резюмував: "Її виконання виявиться дуже складним, в кожному кварталі залишатимуться невиконані цілі, програму доведеться переглядати знову і знову, врешті-решт, це обов'язково призведе до дефолту, тільки на ще більш низькому економічному рівні. І, крім того, я не думаю, що Греція зможе підвищити конкурентоспроможність, залишаючись в єврозоні".
Нагадаємо, що міністри фінансів єврозони зустрічаються в понеділок, щоб вирішити, чи достатньо зробив грецький уряд, щоб отримати черговий транш термінового кредиту.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас